ФОРМУВАННЯ КОМУНІКАТИВНОЇ ТОЛЕРАНТНОСТІ В МАЙБУТНІХ ДОКТОРІВ ФІЛОСОФІЇ ГАЛУЗІ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я НА ЗАНЯТТЯХ АВТОРСЬКОГО КУРСУ АКАДЕМІЧНОЇ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ - ЛИМАР, Л. В. (АКАДЕМІЧНІ СТУДІЇ. СЕРІЯ «ПЕДАГОГІКА», 2023)
У статті описані зміни в показниках комунікативної толерантності майбутніх докторів філософії галузі «Охорона Здоров’я» після вивчення авторського курсу академічної англійської мови, спрямованого на формування комунікативної компетентності у здобувачів. Визначено, що питання підготовки майбутніх докторів філософії галуз «Охорона Здоров’я» є відносно новим та внаслідок своєї новизни недостатньо вивченим, і потребує подальших досліджень з метою удосконалення методики підготовки фахівців. Для перевірки дієвості авторської програми комунікативного напрямку організовано експериментальне дослідження, в якому взяли участь 450 майбутніх докторів філософії галузі «Охорона Здоров’я». Показано, що застосування комунікативного підходу, використання інтерактивно-симуляційних розмовних вправ, використання комплексу вправ з онлайн портфоліо для майбутніх докторів філософії галузі «Охорона Здоров’я», а також авторський комплекс вправ з розробленими діловими ситуаціями в цілому сприяло покращенню загального рівня комунікативної толерантності в експериментальній групі на 33,2%, в сторону високої проявленості. Зазначено, що жоден з респондентів експериментальної групи на прикінцевому етапі дослідження не показав низького рівня комунікативної толерантності, що свідчить про високу результативність курсу англійської мови, спрямованого саме на організацію комунікативних навичок. Визначено, що зміни в контрольній групі виявились помірними, що свідчить про необхідність більш високого комунікативного спрямування курсу, активізацію пізнавальної діяльності та вищу мовну націленість курсу. Автором підсумовано, що отримані результати свідчать про високу ефективність запропонованого авторського курсу. Вважаємо необхідним проводити подальше дослідження ефективності запропонованого курсу в часовому проміжку 10 років.